Hiába lendült be a koronavírus Kínában, Magyarország nem tervez beutazási korlátozásokat

2022. december 29. – 18:32

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország egyelőre nem csatlakozik azokhoz az országokhoz, amelyek szigorítják a Kínából érkezők beutazását, vagy kötelező tesztet írnak elő a reptereken, miután az ottani korlátozások feloldását követően ismét elkezdett emelkedni a koronavírus-fertőzöttek száma. A helyi egészségügyi hatóságoktól a CNN birtokába jutott információk szerint decemberben 250 millióan hordozták a Covid–19 vírust.

A Hvg.hu azt követően küldött kérdéseket a Kormányzati Tájékoztatási Központnak és a Koronavírus Központnak, hogy az Egyesült Államokban kötelezővé tették a koronavírustesztet az ázsiai országból érkezők számára, és amint azt tegnap mi is megírtuk, Olaszországban szintén erről döntöttek, mert a milánói Malpensa repülőtéren minden második Kínából érkező tesztje pozitív lett.

A lapnak végül a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK) küldött választ. Eszerint folyamatosan monitorozzák az akut légúti fertőzéseket okozó vírusokat, amelyről az NNK rendszeresen tájékoztatja a lakosságot, figyelemmel kíséri az aktuális járványügyi helyzetet, és indokolt esetben javaslatot tesz a szükséges járványügyi intézkedésekre.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ arra is kitér a Hvg.hu-nak adott válaszában, hogy Magyarországon jelenleg mérsékelten zajlik a Covid–19 járvány, ami a magas átoltottságnak köszönhető, hiszen eddig 3,9 millióan kapták meg a harmadik és 413 ezren a negyedik oltásukat.

Korábban részletesen foglalkoztunk Kína zéró-Covid-politikájával és a megszüntetés okaival, illetve következményeivel ebben a cikkünkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!