Egy fedélzeti kamera felvette, ahogyan kilenc rendőrautó embercsempészt üldöz a Budakeszi úton

2022. december 28. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Filmbe illő autós üldözés szemtanúja volt egy olvasónk kedden este a Budakeszi úton. Kocsijának fedélzeti kamerája rögzítette, ahogyan egy szemből érkező kisbusz elszáguld mellette, majd szorosan a nyomában, rövid idő alatt kilenc rendőrautó érkezett megkülönböztető jelzésekkel. Mindezt egy buszöbölbe húzódva nézte végig a sofőr. Olvasónk fedélzeti kamerájának a felvétele, hang nélkül:

A történtekről a hivatalos tájékoztatás is kijött a rendőrség honlapján. Mint írták, este kilenc óra körül Biatorbágynál, az M1-es autópályán ellenőrizni akartak egy lengyel rendszámú kisteherautót, a sofőr azonban a rendőri jelzésre nem állt meg és a főváros irányába elhajtott.

A kisteherautót vezető grúz állampolgárságú embercsempész menekülés közben Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton, és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött, és egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt. Az üldözés végül, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél negyed tízkor ért véget, amikor a rendőrök a grúz férfit megállásra kényszerítették. Az embercsempész a kisteherautójával szándékosan nekihajtott a rendőrautónak, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták.

A kisteherautó rakteréből harmincöt ember került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat, közülük senki sem sérült meg. A helyszínelés még kevéssel éjfél után is tartott az Attila úton kollégánk beszámolója szerint.

Az elmúlt hónapokban több hasonló eset történt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!