Embercsempészek lőttek a rendőrökre reggel Budapesten

2022. november 14. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Délelőtt a Blikk információra hivatkozva megírtuk, hogy egy autós üldözés során rendőrökre lőhettek egy furgonból Budapesten. A lap tudni vélte, hogy a furgont embercsempészek vezették, akiket az ecseri piacnál ért utol a rendőrség. A BRFK mindezidáig azonban nem adott ki hivatalos tájékoztatást az ügyről.

A Police.hu-n most megjelent közlemény szerint a Pest megyei rendőrök egy főváros felé haladó magyar rendszámú Ford Transitot akartak ellenőrizni reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. A kisteherautó azonban nem állt meg, hanem tovább hajtott, miközben a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába.

A rendőrök tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült. A sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, akik 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a feltételezett elkövetőket: két, magát iraki állampolgárnak valló férfit. A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött.

A lövések következtében az illegális migránsok, az embercsempészek és a rendőrök sem sérültek meg.

Embercsempészés bűntett miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt pedig a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást az ügyben.

A rendőrség délutáni sajtótájékoztatóján Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője beszámolt arról is, hogy a nap folyamán a Terrorelhárítási Központ további négy külföldi férfit fogott el az M1-es autópályán Győr térségében, akik az adatok szerint köthetők a két elfogott iraki embercsempészhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!