Tizenöt képviselő meg sem szólalt idén a parlamentben

2022. december 28. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

15 olyan országgyűlési képviselő van, akik idén egyszer sem szólaltak fel a parlamentben – írja az Mfor.hu. A kormánypártiak mellett közéjük tartozik Hadházy Ákos független képviselő és a néhány hónap után a képviselőségről lemondó jobbikos Szabó Hajnalka.

A sokat beszélők dobogóján:

  • első Rétvári Bence, az Emmi, később a BM államtitkára, aki 210 alkalommal szólalt fel, és összesen 14 óra 36 percet beszélt;
  • a második az LMP-s Keresztes László Lóránt, aki 113-szor szólalt fel, és így 11 óra 8 percet beszélt;
  • a harmadik pedig a KDNP-s Nacsa Lőrinc, aki 108 felszólalásával 9 óra 52 percet beszélt.

Bár a dobogóra nem fért fel, szintén sokat hallatta a hangját a jobbikos Z. Kárpát Dániel, aki 98 felszólalásával 9 óra 42 percet beszélt. Az áprilisban mandátumot szerzők közül a mi hazánkos Novák Előd 57-szer szólalt fel, a szikrás Jámbor András pedig 55-ször.

A kormánypárti frakciókban egy egész focicsapatnyi képviselő nem szólalt fel, ők: Bajkai István, Cseresnyés Péter, Demeter Zoltán, Erdős Norbert, Erős Gábor, Gyopáros Alpár, Horváth István, Kubatov Gábor, Potápi Árpád, Rogán Antal, Tiba István, Törő Gábor, illetve a házelnök, Kövér László.

2022-ben egyébként 1 millió 316 ezer forint volt a képviselők alapfizetése. A frakciók pénzügyeiről legutóbb ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!