M3-as metró: májusra csúszik az utolsó állomások átadása

2022. december 22. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

Március helyett csak májusban adják át a felújított M3-as metró utolsó állomásait – írta a Népszava. A két hónapos késés is csak azért ennyi, mert a céldátumot többször módosították: eredetileg már 2019-ben átadták volna a felújított vonalat, de még 2020 őszén is 2022 végét jelölték meg, végül kiderült, hogy 2023 márciusa sem lesz tartható. Igaz, márciusban több szakasz megnyílik, onnantól kezdve már jár a metró, de a két, májusi átadásra csúsztatott állomáson megállás nélkül haladnak át a szerelvények. Ezek a Nagyvárad tér és a Lehel tér állomásai.

„A metrófelújítás szempontjából kulcsfontosságú két állomást 2022 májusában zárták le az utasok előtt, azóta több előre nem látható műszaki probléma merült fel, így egy év szükséges a teljes korszerűsítéshez” – válaszolta a Népszava kérdésére a BKV.

  • Januártól már metró jár Kőbánya-Kispesttől a Deák térig.
  • Márciusra átadják az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és az utólagosan akadálymentesített Dózsa György úti állomást is, így onnantól kezdve a metrószerelvények a teljes M3 metróvonalon közlekednek.
  • A Nagyvárad tér és a Lehel tér májusig továbbra is metrópótló buszokkal lesz megközelíthető.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!