Generátorra lenne szüksége a magyar orvosi csapatnak, hogy Ukrajnában tudjanak segíteni betegeknek

2022. december 22. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az „Orvosi Segítség Ahol Kell” Alapítványnak (Medical Help on the Spot – MedSpot) egy 2000-3000 wattos inverteres áramfejlesztőre (generátorra) lenne szüksége, mert a két ünnep között Ukrajnába mennek segíteni betegeken, írja az alapítvány Facebook-oldalán.

Az önkéntes egészségügyi szakemberek segítenek a bajbajutottaknak – Fotó: Béres Márton / Facebook
Az önkéntes egészségügyi szakemberek segítenek a bajbajutottaknak – Fotó: Béres Márton / Facebook

Korábban már beszámoltunk a MedSpot Alapítvány munkájáról, akik az ukrajnai háború első hetétől jelen voltak Beregsurányban, az ukrán-magyar határon. Orvosaik, pszichiátereik, ápolóik és pszichológusaik ingyenes orvosi ellátást nyújtanak a háború elől menekülő embereknek.

A két ünnep között egy orvos, egy mentőápoló, és egy pszichiáter szakember utazik Ungvárra, ahol több mint 100 ezer ember lényegében orvosi segítség nélkül él március óta. A hidegben és a sötétben áram nélkül nem tudják elvégezni az orvosi vizsgálatokat, ezért van szükségük a generátorra. Az alapítvány meg is venné a generátort, ha adományozót nem találnak. Facebook-oldalukon azt írják:

„Sokan élnek sportcsarnokokból vagy óvodákból kialakított menekültszállásokon tartósan, egymástól lepedővel elválasztva, a hosszú áramkimaradások okozta sötétségben és hidegben.”

Spányik András, az alapítvány egyik önkéntes orvosa korábban a Telexnek azt mondta: „Morális kötelességünknek éreztük a segítségnyújtást ebben az agresszív helyzetben. Mi ehhez értünk, ez a hivatásunk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!