Vádat emeltek a tavalyi mórahalmi balesetben elhunyt menekülteket csempésző férfi társával szemben

2022. december 21. – 10:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki társával
együtt 9 illegális határátlépő csempészésében működött közre – derül ki az ügyészség közleményéből. A menekülteket szállító autóval tavaly december 13-án éjjel szenvedtek balesetet Mórahalmon, miközben a rendőrök elől menekültek, a balesetben heten haltak meg, köztük a sofőr.

A vádirat szerint a vádlott és barátja 2021. december 13-án éjjel, Ásotthalom
külterületén vettek fel a gépjárművükbe 9 külföldit, akiket ismeretlen személyek juttattak át illegálisan Magyarország területére. Ausztria irányába indultak el, de röviddel ezt követően a rendőrök akarták megállítani őket. Nem álltak meg, hanem nagy sebességgel tovább hajtottak, Mórahalom belterületére érve a sofőr elveszítette a gépkocsi felett az uralmát, és az útpadkára felhajtva egy háznak ütközött.

A baleset következtében a sofőr és hat illegális határátlépő a helyszínen életét veszítette, míg a másik csempész és további három menekült súlyos sérüléseket szenvedett.

Folyik a helyszínelés 2021. december 14-én Mórahalmon – Fotó: Donka Ferenc / MTI
Folyik a helyszínelés 2021. december 14-én Mórahalmon – Fotó: Donka Ferenc / MTI

A balesetet túlélő férfit a járási ügyészség társtettességben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette elkövetésével vádolja.

A letartóztatásban lévő férfira az ügyészség mértékes indítványában öt év börtönbüntetés és tíz év kiutasítás kiszabását indítványozta arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyben a a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!