Újabb orvost tartóztattak le, aki ortopéd cipők felírásával trükközött

2022. december 21. – 17:53

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb ortopéd cipők felírásával trükköző orvost tartóztatott le a rendőrség, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, valamint többrendbeli személyes adattal visszaéléssel és magánokirat felhasználásával gyanúsítják. Így már összesen hét gyanúsítottat tartóztattak le az ügyben, három orvost, három cégvezetőt és egy üzletkötőt.

A most letartóztatott orvos két éve összesen 454 darab ortopéd eszközt írt fel, jellemzően gyógycipőket és párosával a nagyobb haszon miatt. Az orvosi vényeken szereplő betegek nem is tudták, hogy a cipők gyógyászati segédeszközök, mivel nem is találkoztak az orvossal, de akadt olyan beteg is, akinek adataival többször is visszaéltek.

A gyártó cipőnként 50 ezer forint támogatást igényelt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK), ami így összesen több mint 22 millió forintot utalt ki a cégnek. A rendőrség korábbi közleménye szerint az eddig feltárt, jogosulatlanul visszaigényelt összeg eléri a kétszázmillió forintot.

(Police.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!