Életfogytiglanit kérnek a volt barátnőjét megvakító férfira

2022. december 21. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség arra a férfira, aki ez év februárjában fojtogatta barátnőjét, majd mindkét szemére megvakította – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel. A vádirat szerint a 35 éves férfi és a nő 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején a férfi békülési szándékkal többször felkereste lakóhelyén korábbi barátnőjét.

Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. Ekkor a férfi megragadta a nőt, és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol fojtogatni kezdte azért, hogy megölje. A nő próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a férfi nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a sértett elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy volt barátnője meghalt, ezért felhagyott bántalmazásával.

A nő korábban kiáltozott, ezt meghallva értek a helyszínre a szomszédok addigra, miután a férfi már megvakította a nőt. Érkezésükkor a vádlott elszökött a helyszínről, de a hatóságok napokon belül elfogták. A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette.

„A letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő” férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!