Az ELTE BTK-n hat fokban vizsgáztak tanárszakos hallgatók

2022. december 20. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán (BTK) hétfőn hat fokban vizsgáztak tanárszakos hallgatók. Az ELTE szerint műszaki probléma miatt kellett áttenni a vizsgát az egyetem épületébe, az érintett helyiségekben szerintük 15-16 Celsius-fok volt.

Még novemberben írtuk meg, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az energiamegtakarítás miatt a vizsgaidőszakban jelenléti számonkérés az egyetem könyvtárában, gyakorlógimnáziumaiban és dékáni engedéllyel külső helyszíneken lesz. December 10-től február 26-ig csak temperáló fűtés van a karon.

Ezeknek megfelelően a hétfői vizsgát is eredetileg az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba szervezte az egyetem, azon belül is a nagy tanáriba. Olvasónk furcsállta is, hogy szeretnének 70 embert egy tanáriban vizsgáztatni. Aztán pénteken azt az információt kapták, hogy névsor alapján kettéválasztják a vizsgára jelentkezett hallgatókat. Végül technikai okok miatt mégis az ELTE D épületében tartották meg a vizsgát, ahol azonban lassan két hete nem ment a fűtés.

Az írásbeli vizsga két órán keresztül tartott a hatfokos teremben, olvasónk azt írta: „Nem éreztük a lábujjainkat, az ujjainkat, remegtünk a hidegtől”.

Olvasónk képe a vizsgateremből
Olvasónk képe a vizsgateremből

Ráadásul szerinte fontos vizsgáról volt szó, hiszen nem mehetnek rövid tanítási gyakorlatra a vizsga teljesítése nélkül.

Megkerestük az ügyben az ELTE-t, az egyetem válaszában megerősítette: az esemény előtt nem sokkal felmerült műszaki probléma miatt nem tudták az eredeti helyszínen megtartani a vizsgát.

„Mivel az ELTE mindenképpen szerette volna biztosítani a jelenléti vizsga lehetőségét, ezzel elkerülni azokat a kellemetlenségeket, amelyeket a vizsga átszervezése, egy új vizsgaidőpont kiírása vagy a vizsga online lebonyolítása okozott volna, a rendelkezésre álló igen rövid idő alatt az a döntés született, hogy a kérdéses vizsgákat az ELTE Bölcsészettudományi Kar D épületében tartják meg.”

A BTK épületében levő termeket azonban ilyen rövid idő alatt nem tudták az előírt 18 fokos hőmérsékletre felfűteni, így a hallgatóknak szerintük körülbelül 15-16 fokos helyiségekben kellett vizsgázniuk.

A kellemetlenségért az ELTE az érintett hallgatók elnézését kéri.

Úgy tűnik, nem ez volt az egyetlen extra vizsgázási körülmény az elmúlt időszakban. Egy másik olvasónk azt írta, hogy az egyetem egyik vizsgáját külső helyszínen,

a Puskin moziban akarták megtartani, de ismeretlen okok miatt helyezték át a helyszínt az Astorián lévő gyrosos emeletére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!