Az ELTE BTK-n a könyvtárban, gyakorlógimnáziumokban és külső helyszíneken lesznek a vizsgák

2022. november 10. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az energiamegtakarítás miatt a vizsgaidőszakban jelenléti számonkérés az egyetem könyvtárában, gyakorlógimnáziumaiban és dékáni engedéllyel külső helyszíneken lesz. A Szegedi Tudományegyetemen az épület és a kollégiumok egy része három hétig zárva lesz. Az Óbudai Egyetemen a hallgatói teljesítmény értékelésekor preferálják a megajánlott jegyet.

„Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a jelenléti vizsgaalkalmaknak, doktori védéseknek, habilitációs előadásoknak az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziuma és az ELTE Egyetemi Könyvtára ad otthont, valamint a sajátos helyzetre tekintettel dékáni engedélyt követően mód nyílik ELTE-n kívüli vizsgahelyszínen is jelenléti vizsgát szervezni”

– olvasható az ELTE BTK HÖK Facebook-oldalára feltöltött dékáni utasításban, amelyet az Eduline szemlézett.

Az intézkedésekre az energiamegtakarítási célkitűzések teljesítése miatt van szükség. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben jelentette be, hogy a gázfogyasztást 25 százalékkal kell csökkenteni a kórházak és a bentlakásos intézmények kivételével minden állami intézményben, így az egyetemeken is.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK kampuszának épületeiben december 10-től február 26-ig temperáló fűtés lesz.

De december 23. és január 8. között minden épület zárva lesz.

December 12-től február 26-ig az ELTE BTK épületeibe hetente két nap két órában lehet majd bemenni, hétfőnként 9 és 11 óra, csütörtökönként 14 és 16 óra között.

A Szegedi Tudományegyetem legtöbb épülete három hétig zárva lesz

A Szegedi Tudományegyetemen kéthetes igazgatási szünetet és egyhetes téli bezárást rendeltek el decemberre-januárra, írja az Eduline. Az épület és a kollégiumok egy része három hétig zárva lesz, 982 tanteremből 798-at be fognak zárni. Vizsgázni a karácsony előtti néhány napban és január legelején lehet majd, de csak a fűtött épületekben.

A kollégiumok december 16. és január 8. között zárva lesznek. Akik ebben az időszakban nem tudják megoldani az elköltözést, négy épület valamelyikébe mehetnek majd.

Az Óbudai Egyetemen is változik a tanév rendje, az intézményben „oktatási és igazgatási szünet” lesz. Vagyis december 20-a és január 6-a között a dolgozók szabadságra mennek, január 8-ig pedig vizsgákat sem lehet tartani. Az egyetemen jelenléti vizsgaidőszakra készülnek, de azt kérik az oktatóktól, hogy a vizsgákat campusonként egy kijelölt épületben tartsák meg, és a „hallgatói teljesítmény értékelése során preferálják a megajánlott jegyet”.

A legtöbb nagy egyetemen spórolási intézkedéseiről ebben a cikkben olvashat részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!