Tömegek állnak sorba az ételosztásokon

2022. december 19. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Klub vasárnap esti Híradója mutatott be három segélyszervezetet, akik ételosztást rendeznek a fővárosban. Mint a riportból kiderült, vasárnap tömegek álltak sorba az ebédért, és már nemcsak hajléktalanok, hanem olyanok is, akik korábban soha nem álltak volna be egy ilyen sorba.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a Híradónak úgy nyilatkozott, hogy Csepelen december 23-ig napi ezer adag meleg ételt osztanak ki a nehéz helyzetben lévőknek.

„Már az első nap egy elég hosszú sor áll itt az ételosztásunkon. Biztos vagyok benne, hogy ebben nagy jelentősége van annak, hogy a megélhetési költségeknek a növekedése, az általános áremelkedések most olyanokat is érintenek, akik talán a korábbi években mondjuk nem álltak be egy ilyen sorba”.

A Klauzál téren a Heti Betevő Egyesület 9 éve oszt meleg ételt minden vasárnap. Az egyesület társalapítója, Nagy Emese azt mondta, hogy a szervezetük nehéz helyzetben van, mivel „szinte duplája az ára annak, amit kifizetünk az ételekre. Szóval az elmúlt hónapokban drasztikusan megemelkedtek az alapanyagköltségeink, és nagyon örülünk, amikor egy-egy ilyen ételosztást szponzorál valaki”.

A krisnások Ételt az Életért Alapítványa december 3-án kezdte meg a karácsonyi ételosztást, ők is azt tapasztalják, hogy egyre többen állnak be a sorba. Szilaj Péterné szóvivő azt mondta, hogy most

„olyan rétegre is számítunk, akik most bukkannak fel igazából a szociális hálóban, és most kérnek először segítséget a segélyszervezetektől. Ezek azok a családok, háztartásban élő emberek, akik a válság miatt, mivel nem rendelkeznek tartalékokkal, most szorulnak rá arra, hogy külső segítségért folyamodjanak”.

Az infláció, a rezsiszámlák emelkedése és az adományozó kedv csökkenése miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülő segélyszervezetekről a Telex is írt riportot, amit itt olvashat el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!