Szívszorító karácsonyi videót készített karácsonyra a MÁV

2022. december 16. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

Áprilisban indította Érj haza biztonságban! elnevezésű vasútbiztonsági kampányát a MÁV, miután már akkor látszott, hogy a tavalyinál sokkal több baleset történik a vasúti átjárókban, és köztük jóval több a halálos kimenetelű. A helyzet az év hátralévő részében sem javult – szeptemberben például egy kunfehértói balesetben heten haltak meg –, így ebben az évben mostanra már 34-re nőtt a vasúti átjárós balesetek halálos áldozatainak száma.

A MÁV adatai szerint december közepéig 89 vasúti átjárós baleset történt, ebből 15 volt halálos kimenetelű – ez a két adat még alig tér el a tavalyitól (86 ilyen baleset, ebből 16 halálos). A balesetekben elhunytak száma azonban pontosan a kétszeresére nőtt az idei 34-gyel, hiszen tavaly még csak 17 áldozat volt. Az idei 34-ből 19-en, köztük gyerekek is utasok voltak – derül ki a MÁV közleményéből.

Szintén jelentősen nőtt a sérültek száma: tavaly 18 súlyos és 20 könnyebb sérültje volt a vasúti átjárós baleseteknek, idén 39-en szenvedtek súlyos, 32-en könnyebb sérülést. Idén ráadásul vasutasok és vonattal utazók is vannak a sérültek között: összesen 4 vasutas és 34 utas szenvedett vonatbaleset miatt könnyebb vagy súlyosabb sérüléseket.

A vasúttársaság ezért ezzel a kampány részeként április óta működteti a www.mav.hu/erjhaza weboldalt, ahol elrettentő baleseti helyszíni fotókat, magyarázó- és alap vasútbiztonsági információkat, és a témában készült saját videókat mutatnak meg. Emellett karácsonyra időzítve elkészítette ezt a mellbevágó, szívszorító videóját kampányzáróul:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!