Szabó Bálint azt állította, bántalmazták a rendőrök, az ügyészség szerint ez nem igaz

2022. december 16. – 09:45

Másolás

Vágólapra másolva

Hamis vád miatt emeltek vádat Szabó Bálint (független) szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki valótlanul állította, hogy bántalmazták őt a rendőrök – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a politikus 2020. március 18-án Szeged egyik forgalmas kereszteződésében gépjárművével megállva akadályozta a villamosközlekedést, ezért vele szemben a helyszínen intézkedtek a rendőrök.

Másnap Szabó megjelent a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol szóban, valamint a Legfőbb Ügyészségen, írásban is feljelentést tett. Azt állította, a vele szemben intézkedő rendőr a térdhajlatánál megrúgta, valamint a rendőrautóból kilógó lábára annak ajtaját többször is rácsukta, illetve az intézkedés során becsületsértő kifejezésekkel illette.

Állításait az ügyben indult ügyészségi nyomozás során – a törvényi figyelmeztetések ismeretében – többször, tanúként is fenntartotta. A büntetőeljárásban beszerzett bizonyítékok alapján – mivel azok minden kétséget kizáróan cáfolták a feljelentésben előadottakat – megszüntették a nyomozást.

A politikus a feljelentése alapján elrendelt büntetőeljárást folytató hatóság előtt hamisan vádolta meg a vele szemben korábban intézkedő rendőrjárőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, becsületsértés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével.

A jelenleg más bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatásban lévő politikus bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szabó Bálint állította már, hogy megverték, megerőszakolták, égő szalmabálához kötözték, szervezett traktoros mikrotüntetést, fütyült Orbán Viktor beszéde alatt, politikai karrierjét egyébként a Fidesz támogatásával kezdte. Portrét is írtunk már róla, ezt itt olvashatják, az október 23-i performanszát pedig alább tekinthetik meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!