Maruzsa Zoltán: Az idősebb tanárok elüldözik a fiatalabbakat azzal, hogy azt mondják „armageddon van”

2022. december 16. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Gyakorló kollégáknak azt mondani, hogy „ne jöjjenek erre a pályára” hiba, mert azzal, hogy itt „armageddon van” elűzik az idősebbek a fiatalokat – mondta Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a pénteki oktatásügyi konzultáción a Közszolgálati Egyetemen. Maruzsa arról is beszélt, hogy nemcsak a tüntető tanároknál, hanem náluk is van szenvedély az oktatás iránt.

Az oktatási államtitkár pontonként reagált az elmúlt hónapokban felmerült problémákra. A Telex birtokába jutott hanganyag szerint Maruzsa arról beszélt, hogy a felmérésekből nem az látszik, ami „nap mint nap ömlik a médiából, miszerint rossz az oktatás teljesítménye”. Az államtitkár szerint a PISA-felmérésekben sem teljesít rosszul az ország, de ezt támasztják alá az országos kompetenciamérés eredményei is.

A szabad tankönyvválasztással kapcsolatban Maruzsa azt mondta, hogy „ők a legjobb tankönyveket szeretnék készíteni”, de

szerinte olyan nincs, hogy mindenki olyan könyvet találjon, ami „az ízlésének megfelel”.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy amennyiben valaki szerint még mindig taníthatatlanul nagy a tananyag, akkor „tényleg a diszciplinákkal van baj”. Hozzátette: sokkal kevesebb adatot kell megtanulnia ma a diákoknak, mint például nekik kellett, amikor ő iskolába járt.

A konzultáción Pintér Sándor belügyminiszter is hosszú beszédet tartott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!