Az ügyészséghez fordul az Integritás Hatóság a Farkas Flórián ügyében megszüntetett nyomozás miatt

2022. december 15. – 22:44

Másolás

Vágólapra másolva

Kaptak Farkas Flórián ügyében bejelentést, meg fogják keresni az ügyészséget, és ha betekintést nyertek az iratokba, akkor tudnak továbblépni – mondta az ATV-ben Biró Ferenc, az uniós pénzeket érintő korrupció feltárására létrehozott Integritás Hatóság elnöke.

A napokban derült ki, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétévnyi nyomozás után megszüntette az eljárást az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába programjának ügyében. A NAV azt közölte, hogy az ügyben nincs nyilvánosságra hozható információ, viszont a nyomozóhatóságot felügyelő Fővárosi Főügyészség elárulta, hogy a nyomozás megszűnt. A határozat ellen panasz egyelőre nem érkezett az ügyészségre.

Az ORÖ-nek elsősorban európai uniós forrásból kellett volna létrehoznia egy országos lefedettségű munkaerő-közvetítő irodahálózatot, amely folyamatos és kiszámítható munkát biztosított volna a hátrányos helyzetűeknek, elsősorban romáknak. Azonban az ORÖ autókra, használhatatlan irodákra, bútorokra és egy gellérthegyi villára költötte a kapott százmilliókat.

Biró Ferenc elsőként a Telexnek adott interjút, amiben már ígéretet tett arra, mindent elkövetek azért, hogy az uniós adófizetők minden egyes eurócentjét szabályosan költsék el. Most az ATV-ben pedig arról beszélt, már vannak ügyeik, de még lefolytatott vizsgálat nincs. Sok bejelentést kaptak, ezeknek egy része kevésbé komolyan vehető, egy része viszont a hatóság hatáskörébe tartozik. Hangsúlyozta: nem piaci szereplőket figyelnek, hanem tranzakciókat, iparágakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!