Jönnek a fagyos éjszakák, kedd hajnalban -9 fok is lehet

2022. december 11. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly éjszakai fagyok várhatók a jövő hét elején az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint: hajnalban -9 és -3 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a szélvédett északkeleti völgyekben ennél is hidegebb lehet.

A jó hír, hogy megszűnik a hétvégi esőzés, a rossz hír, hogy a szél élénk, olykor erős lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 fok körül valószínű. A hét második felében lassú melegedés kezdődik, ám ismét előfordulhat eső, ónos eső, havas eső – írja az MTI.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a Dunától keletre csökken a felhőzet, míg északon, északkeleten maradhatnak erősen felhős tájak, és

arrafelé további havazás, hózápor is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Kedd hajnalban főleg északkeleten lehetnek ködfoltok, illetve rétegfelhőzet, amely napközben megszűnik. Általában gyengén felhős, napos idő várható. Estétől nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezhet, csapadék nem valószínű. A délnyugati, majd déli, délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések.

Hajnalban általában -9 és -3 fok között lehet a hőmérséklet, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb lesz.

Szerdán nagyrészt erősen felhős időre lehet számítani. Helyenként előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás, majd gyenge eső is. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet -3 és +4 fok között valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!