Még a szakszervezeteknek sem árulja el a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, hogy miről volt szó a kormányülésen

2022. december 11. – 20:26

Még a szakszervezeteknek sem árulja el a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, hogy miről volt szó a kormányülésen
Kormányülés 2022. december 10-én – Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A 444 szúrta ki, hogy Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is ott volt a szombati kormányülésen, amelyről Orbán Viktor Facebook-oldalán osztottak meg egy képet.

A miniszterelnök bejegyzése szerint az uniós források felfüggesztéséről, az Oroszország elleni szankciókról, gender kérdésről és a migrációról is szó volt a kormányülésen. Az nem derült ki a posztból, hogy az oktatás helyzetéről is tárgyaltak, mindössze a meghívott vendégeket látva lehet rá következtetni. Mint korábban bemutattuk, a kormányülések időpontja és napirendje is titkos, így jellemzően csak Facebook-bejegyzésekből, kormányzati közleményekből értesülhet a sajtó, hogy egyáltalán összeült a kormány.

Az RTL Híradója a kormányt és Horváth Pétert is hiába kereste, hogy kiderítse, miről volt szó a szombati ülésen. Mint kiderült, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a két legnagyobb szakszervezetnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) sem árult el részleteket a kormányülésen tett látogatásáról.

„A Nemzeti Pedagógus Kar egy kormány által létrehozott korporatív testület” – mondta az RTL-nek Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. Ha a kormány a pedagógus karral tárgyal, az szerinte gyakorlatilag olyan, mintha saját magával egyeztetne.

Totyik Tamás, a PSZ alelnöke pozitívnak értékelte, hogy a kormány végre szakembereket is meghívott. Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar nem vett részt az eddigi akciókban és sztrájkokban. Sőt, Horváth Péter kételyekkel, fenntartásokkal kezelte a polgári engedetlenséget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!