Megszüntette havi 1,5 milliós tanácsadási szerződését Csák János minisztériuma

2022. december 8. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

Alig fél év után felbontotta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) azt a politikai tanácsadásra kötött szerződést, amelyért havonta 1,5 millió forintot fizettek, hogy „a miniszter személyéhez kötődő bizalmi jellegű tanácsadás szakpolitikai és politikai kommunikációs kérdésekben”. A minisztérium a Hvg.hu közérdekű adatigénylésére küldött válaszában közölte, hogy „a megbízási szerződés 2022. október 31. napjával megszüntetésre került”.

A KIM eredetileg két évre, 2024. május 31-ig kötött szerződést havi 1,5 millió forint értékben szerződést az Avian Fund Innovációs és Technológiai Tudásközpont Kft.-vel, ami a politikai tanácsadói szférában ismeretlen, viszont az elmúlt öt hónapos tevékenységével szinte az egész tavalyi (nettó 3,7 milliós) árbevételét megkereste, írja a lap.

A cég a tevékenységi köre alapján elvileg ért a híradástechnikai célú közműépítéstől a piackutatáson és a vendéglátáson át a vasútépítésig több mindenhez, ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa a 30 éves Marencsák Kitty, akiről annyit lehet tudni, hogy a 2019-es Most van most című magyar játékfilm producere volt. Az egyelőre nem derült ki, hogy mi volt a szerződés felbontásának oka, ahogy az sem, hogy ki ad most kommunikációs tanácsot Csák János miniszternek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!