Közel 180 millió forintot kap informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére az Integritás Hatóság

2022. december 8. – 22:58

Másolás

Vágólapra másolva

287,6 millió forintot kap az Integritás Hatóság (IH) és a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság (BEII) arra, hogy a működésük alapfeltételeit biztosító informatikai infrastruktúrát és alkalmazás szolgáltatásokat létesítsenek és üzemeltessenek – derül ki a csütörtök este kiadott Magyar Közlönyből.

A fejlesztési és üzemeltetési költségek fedezetére az Integritás Hatóság 176,9 millió forintot kap a 2023-as költségvetésből, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kezdeményesére a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság ugyanerre a célra 110,7 millió forintot kap.

2024-től kezdve az IH évi 38,6 millió forintot kap a fejlesztett infrastruktúra üzemeltetésére, míg a BEII 26,06 milliót.

Az Integritás Hatóság novemberben indult, és egyike annak a 17 vállalásnak, amikről a jogállamisági feltételeknek történő megfelelés érdekében döntött a kormány. A vállalások egyike az autonóm államigazgatási szervként létrejövő Integritás Hatóság az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálására. A Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság az uniós támogatásokkal megvalósuló fejlesztési projekteket abból a szempontból vizsgálja, hogy felmerül-e összeférhetetlenség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!