Bért és tantermet ajánlott fel az AKG a kirúgott tanároknak

2022. december 8. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium gyűjtéssel összeszedte a kirúgott tanárok egynapi bérét, amit elküldtek a Tanítanéknak, és még az iskola épületének egy részét is felajánlották az elbocsátott tanároknak – írja a Mérce. A lapnak az AKG pedagógia vezetője, Horn György beszélt ezekről.

Horn azt mondta, hogy az iskolájukban még soha nem volt sztrájk, a mostani eseményekre ők „szolidaritási megmozdulásként” hivatkoznak. Horn szerint az iskola alapelve, hogy a szolidaritási megmozdulásokban részt vesznek, ezért is ajánlották fel az említett egynapi bért, több mint egymillió forintot.

Az AKG épületének egy részét januárig kiürítik, hogy a kirúgott tanárok saját csoportjaiknak ott órát tarthassanak – amiket a gimnázium ki is fizet nekik. Minderről a tantestület döntött, a szervezési munkálatok most is folynak.

Csütörtökön országszerte több ponton is zajlott, vagy akár még most is zajlik valamilyen, a tanárokat támogató megmozdulás. Az AKG tanárai például sávlezárást szerveztek a Szentendrei úton, nagyjából 40 percre foglalták el az egyik sávot. Más iskolákban ülősztrájkot tartottak, a Karmelitába pedig papírrepülőkkel próbálták meg eljuttatni követeléseiket a tüntetők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!