Reagált az RTL VV Rico viselkedésére, aki megrángatta és mindennek elhordta egyik villatársát

2022. december 7. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Szakembereket küldenek be a Való Világ 11. évadának lakóihoz, miután a minap a húsz éve tartó valóságshow legújabb évadának egyik játékosa, VV Rico megrángatta, torkaszakadtából üvöltözött egyik villatársával, VV Renivel, majd mindennek elhordta a lányt. VV Rico kirohanását és viselkedését egy ismert büntetőjogász és egy civil jogvédő is bűncselekménynek nevezett – írja a Media1.hu.

Az ügy onnan indult, hogy az ismert youtuber és egykori villalakó Osváth Zsolti legújabb videójában arról beszélt, hogy szerződést bont az RTL Magyarországgal, és a megbeszéltek ellenére nem vállalja az RTL+ streamingszolgáltatásának népszerűsítést, mivel olyan jeleneteknek volt szemtanúja a Való Világ 11. évadában, amelyekkel nem tud azonosulni. A VV Rico és VV Reni között lezajlott jelenetek ugyanis traumatizálták őt.

A youtuber ugyanebben a videóban szakértők véleményét is kikérte az ügyről. Mérő Vera jogvédő és dr. Ragány Zoltán büntetőjogász is azt állították, hogy VV Rico viselkedése ütközik a Büntető Törvénykönyvben megfogalmazottakkal. A jogvédő aktivista nemcsak a játékost, de az RTL-t is bírálta, szerinte ugyanis a csatorna egyáltalán nem kezelte a helyzetet. A büntetőjogász pedig arról beszélt, hogy ilyen esetekben az elkövetőre akár egy év szabadságvesztés is kiszabható, amennyiben a sértett 30 napon belül bírósághoz fordul a történtek miatt, és a bíróság neki ad igazat. Kérdéses persze, hogy az illető – ebben az esetben VV Reni – tisztában van-e egyáltalán azzal, hogy bűncselekményt követtek el ellene.

Az üggyel kapcsolatban a Media1 felkereste az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Osztályát. A csatorna így reagált a történtekre:

„A Való Világgal nem célunk az erőszak bármilyen formáját népszerűsíteni. Ellenkezőleg: a műsor készítői az erőszak minden formáját, így a verbális erőszakot is elítélik. A közvélekedéssel ellentétben azonban a villában zajló eseményekre nincs teljes ráhatása a műsor készítőinek. A műsor és a műsorsugárzás jellege miatt a szereplők viselkedését, a villában történt eseményeket valós időben a műsor készítői nem tudják befolyásolni. A villalakókat akkor zárjuk ki a játékból, ha a velük előzetesen megismertetett szabályok szerint saját, vagy mások testi épségét veszélyeztetik. A szóban forgó eset kapcsán a játékosok tájékoztatást kaptak a műsor készítőitől arra vonatkozóan, hogy milyen jogi lehetőségeik vannak.”

Majd azt is hozzátették, az elkövetkező hetekben szakembereket küldenek be a villába, akik azt fogják megmutatni a villalakóknak, hogy lehet a mindennapi konfliktushelyzetekben erőszakmentesen és asszertívan kommunikálni, illetve készítenek egy kifejezetten erőszakmentes kommunikációval foglalkozó háttérműsort is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!