Szegedi bölcsészprofesszorok álltak a tiltakozó tanárok mellé

2022. december 7. – 10:39

Móra Ferenc Sándor
Móra Ferenc Sándor
Szegedi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Karának oktatói közös nyilatkozatot adtak ki a közoktatás javításáért küzdő tanári mozgalom támogatására.

Azt írják, megdöbbenve értesültek arról, hogy az érdemi párbeszéd és a szükséges intézkedések helyett ismét tanárokat bocsátottak el. A levelet most aláírásával ellátó 88 bölcsész majdnem mindegyike a szakterülete doktora, 24-en a professzori címet is elérték, közismert emberek Szegeden, az oktatás mellett tudományos kutatásokat és sokan közéleti tevékenységet is folytatnak. Köztük van Prof. Dr. Szajbély Mihály, akit az idén Szeged díszpolgárának választottak meg. A nyilatkozat megjelenése után más oktatók is aláírták a dokumentumot.

Az aláírók csatlakoznak az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara oktatóinak hasonló nyílt leveléhez, amely októberben jelent meg. Akkor 116, a természettudományi, illetve informatikai területen dolgozó szegedi egyetemi oktató és kutató tett közös nyilatkozatot, amelyben szolidaritást vállalnak a közoktatás szereplőivel, támogatva követeléseiket. Utóbb a természettudományi szakterületekről még 66, különböző magyarországi és külföldi egyetemeken, kutatóintézetekben dolgozó kollégájuk is csatlakozott.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!