Vádat emeltek a volt katona ellen, aki meg akart erőszakolni egy állapotos nőt Miskolcon

2022. december 7. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2022. június 20-án követni kezdett egy 30 éves állapotos nőt, majd egy lépcsőn mögé lépett, a földre húzta és fojtogatni kezdte.

A volt katona ezután a lépcső melletti erdős részre húzta, majd megpróbálta megerőszakolni. A nőnek eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült. A nő a történtek során több horzsolásos, könnyű sérülést is szenvedett.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi elkövetésének tervszerűségére utal, hogy „a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben – azonosításának megnehezítése érdekében – ruházatot cserélt.”

A férfi letartóztatásban van, tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető jogviszonyát az elkövetéstől számított három napon belül megszüntették.

Az ügyészég indítványában azt kérte, hogyha a férfi lemond a tárgyaláshoz való jogáról és beismeri a történteket, akkor a bíróság ítélje hét év fegyházbüntetésre és ugyanennyi ideig tartó közügyektől eltiltás mellékbüntetésre.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!