Állapotos nőt próbált megerőszakolni Miskolcon egy katona

2022. június 22. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális erőszakkal gyanúsít a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 35 éves férfit, aki két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat azért, hogy hétfőn délután öt óra körül szexuálisan bántalmazott egy 30 év körüli, terhessége 23. hetében járó nőt Miskolcon. A Blikk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrségtől úgy tudja, hogy az erőszakkal gyanúsított férfi szerződéses katona.

A Központi Nyomozó Főügyészség a férfi foglalkozására nem tér ki, de azt a Telex kérdésére megerősítették, hogy hivatalos személy. Az esetről részletesen beszámoltak a sajtóközleményben. Azt írták, hogy a 30 év körüli állapotos nő hazafelé tartott a munkahelyéről hétfőn délután öt óra körül. Leszállt a buszról, majd egy lépcső felé indult, amikor is egy férfi követni kezdte. Amikor megállt a lépcsőn, a férfi mögé lépett, hátulról átölelte, lehúzta a földre, majd fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A nő az erőszak ellenére hangosan segítségért kezdett kiabálni, amire a férfi elkezdte a földön fekvő nőt a lépcső mellett található erdős részre húzni, „közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse.” A nő ekkor egy időre nem kiabált, mire a férfi elengedte a nő fejét és száját, majd „arccal a sértett lábai irányába a mellkasára ült és miután az alsótestét lemeztelenítette, a nemi szervét kezdte fogdosni.” Az állapotos nő eközben próbált folyamatosan ellenállni, és emellett sikerült felhívnia a segélyhívó központot is. A férfi ettől megijedt, abbahagyta az erőszakot, majd elvette a nő telefonját és a táskáját, és elmenekült.

A miskolci rendőrök már másnap elfogták a férfit, aki később a nyomozó ügyészségnek panasszal élt az őrizet elrendelése és a gyanúsítás közlése ellen, tagadta a bűncselekmény elkövetését is. Letartóztatásáról pénteken döntenek.

Az ügyben megszólalt a megtámadott nő férje a Blikknek: szerinte felesége „csak a lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg”, hogy fizikai aktus történjen. A férfi azért szólalt meg, mert szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mennyire közönyösek egymással, ugyanis felesége hiába kiabált segítségért, a dulakodás közben mellette elhaladó járókelő sem állt meg. Szerinte erre az sem mentség, ha nem hallotta, mert nagyon közel volt hozzájuk, így legalább észlelnie kellett a történéseket.

Az állapotos nőt azóta már orvosa is megvizsgálta, és úgy találta, hogy kisbabájának nem esett baja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!