Átmenetileg új címen érhető el a holtankoljak

2022. december 7. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

Amíg helyre nem áll a holtankoljak.hu, addig átmenetileg a holtankoljak.net címen érhető el az oldal – tudta meg a Telex. A változtatásra azért volt szükség Bujdos Eszter ügyvezető tájékoztatása szerint, mert az üzemanyagárakkal és módosulásaival foglalkozó oldalt terheléses támadás érte. A holtankoljak.hu működésében már kedden éjszaka, a benzinárstop eltörlésének időpontja körül is voltak fennakadások.

Az árstop eltörlésével a 95-ös benzin átlagára 640 forint/liter, a gázolajé 700 forint/liter körül alakul. Ennél átlagosan olcsóbban kapható 95-ös benzin Lengyelországban (kb. 578 forint/liter) és pl. Szlovéniában is (kb. 608 forint/liter), de többet kell érte fizetni Romániában (kb. 645 forint/liter), Szlovákiában (kb. 707 forint/liter) vagy Ausztriában is (kb. 713 forint/liter). A gázolaj viszont már drágább (kb. 707 forint/liter) Szlovéniában, és az átlagár tekintetében csak három forinttal olcsóbb Lengyelországban.

Egy rendkívüli, éjjel fél 11-es időpontra meghirdetett keddi kormányinfón jelentette be kedden Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt Mol-vezér, hogy a 2021 novemberében bevezetett, literenként 480 forintos hatósági üzemanyagárat eltörlik. A bejelentés még tartott, amikor megjelent a Magyar Közlöny, amiből kiderült – hamarabb, mint Hernádi vagy Gulyás szavaiból –, hogy a változás lényegében azonnal, este 11-kor hatályba lépett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!