Pert nyert a PDSZ, ki kell fizetni a tanárok túlórázását

2022. december 6. – 20:27

Pert nyert a PDSZ, ki kell fizetni a tanárok túlórázását
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy ki kell fizetni a pedagógusoknak a túlórákat, így például a helyettesítéseket, osztálykirándulásokat is. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) blogbejegyzése szerint az ítélet után megszűnhet a túlórákkal való visszaélések nagyobb része a közoktatásban.

Az ítélet szerint a pedagógusnak elrendelhető munkavégzés – így az eseti helyettesítés – esetében is be kell tartani a munka törvénykönyvének munkaidő-beosztásra és munkaidő-nyilvántartására vonatkozó rendelkezéseit. Ez azt jelenti, hogy a munkaidő-beosztást legalább egy héttel előre kell közölni, és azt az elrendelt munkavégzés előtt legfeljebb négy nappal lehet módosítani.

Ha ezt a szabályt a munkáltató nem tartja be, a pluszmunka rendkívüli munkaidőnek minősül, amit ki kell fizetni.

Munkanapokon a rendkívüli munkaidő idejére járó illetmény fölött az óradíj ötven százalékának megfelelő bérpótlék jár. Pihenőnapokon, szombaton pedig a többletilletmény fölött százszázalékos bérpótlékot kell fizetni.

A jogerős bírósági ítélet a blogbejegyzés szerint azt is kimondta, hogy a Pedagógiai Programban rögzített, iskolán kívüli programok – pl. tanulmányi kirándulás – esetében a teljes napra jár az átalánydíjazás.

„Az ítélet megerősítette, amit eddig is tudtunk: az állam elképesztő pénzektől fosztott meg bennünket – jogellenesen”

– írja a bejegyzésben Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. Szerinte nincs ma Magyarországon olyan pedagógus, akit ne érintene, hiszen az ítéletben kimondottak egyaránt vonatkoznak a tankerületi, az egyházi, alapítványi és önkormányzati fenntartású intézményekre is.

Konkrétan ez az ítélet viszont csak a felperes pedagógusokat érinti. Ezt az ítéletet tudják ugyanakkor később hivatkozási alapul használni ahhoz, hogy mások is megkapják a jogtalanul ki nem fizetett pénzeket. A követeléseket három évre visszamenőleg lehet érvényesíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!