2020-tól minden harmadik útjára különgéppel repült Orbán Viktor

2022. december 5. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Kikérte az rtl.hu a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól a miniszterelnök utazásait 2020 januárja és 2022 augusztusa között, a kapott adatokból pedig az derült ki, hogy Orbán Viktor útjaira összesen kb. 380 millió forintot költöttek ebben az időtartamban (220 millió szállásra neki és a kísérőinek, a fennmaradó az útiköltség), továbbá a hivatalos tárgyalásokra minden harmadik alkalommal a kormánygépnek nem nevezett, állami tulajdonú Airbus A319-es géppel utazott.

Az adatok szerint összesen több mint száz napot töltött már külföldön az érintett időszakban Orbán Viktor a valamivel több mint 70 út során. A delegációknak erre külön napidíjat számoltak el, összesen 15 millió forint összegben.

A szállásokra jellemzően fejenként 100-200 ezer forint közötti összeget fordítottak, de a listában akadtak kiugró tételek is: amikor januárban Párizsban tárgyalt Orbán, akkor a szállásra fejenként közel 750 ezer forintot költöttek.

A kimutatásból kiderül az is, hogy a miniszterelnök 24 alkalommal utazott a nem kormánygépként kezelt Airbus A319-es géppel, egyéb esetekben repülőjegyeket vettek neki. A miniszterelnök legutóbb múlt héten repült az A319-cel, a nem olyan távoli Mariborba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!