Repülőgéppel utazott Szlovéniába Orbán Viktor

2022. december 3. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

Mariborba utazott pénteken a magyar miniszterelnök, hogy Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével ebédeljen, illetve, hogy meghívására részt vegyen a Cirkovce–Pince-villamosvezeték építésének befejezése alkalmából tartott ünnepségen. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő internetes adatok alapján számolt be arról a Facebookon, hogy Szijjártó és Orbán Viktor egy honvédségi repülőgéppel utaztak Mariborba, miközben az Budapesttől mindössze 350 kilométerre található.

A Népszava megkérdezte Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, hogy miért volt szükség a repülőgépes útra, de ő csak annyit válaszolt, hogy „meg tudja erősíteni”, hogy Orbán és Szijjártó valóban repülőre ült az út kedvéért.

November végén is téma volt Orbán Viktor repülőgép-használata: akkor a V4-ek kassai találkozójára ment honvédségi géppel, miközben Kassa mindössze 260 kilométerre van Budapesttől. Akkor Havasi Bertalan azt válaszolta arra a kérdésre, hogy miért ment repülővel oda, hogy „A V4-csúcstalálkozóra mindegyik delegáció repülőgéppel utazott, még a szlovák is.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!