Már nem Korányi Dávid a főváros városdiplomáciai vezetője

2022. december 2. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

Kendernay János, az LMP politikusa váltja Korányi Dávidot a főváros városdiplomáciai vezetői székében, ezt a főpolgármester a Facebookon jelentette be. Korányi különmegbízottként, díjazás nélküli pozícióban fogja segíteni Budapest nemzetközi munkáját – írta Karácsony Gergely. A főpolgármester Kendernay Jánosról azt írta posztjában, hogy nemcsak a hazai zöldpolitika szereplője, hanem a közel harmincéves diplomáciai múltjának köszönhetően, korábbi magyar és EU diplomataként egyaránt hasznos és fontos tudást, tapasztalatokat is hoz magával.

Korányi Dávid, az Action for Democracy vezetője hét elején a Telexnek reagált azokra a vádakra, amelyeket Rákay Philip fogalmazott meg. Rákay – állítása szerint – három baloldali hazugságot leplezett le egy vasárnap közzétett videóban az ellenzék kampányfinanszírozásáról, pontosabban a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és más baloldali szervezeteknek juttatott amerikai támogatásokról.

A videó nyilvánosságra kerülése után, még vasárnap megkerestük a New Yorkban élő Korányi Dávidot, aki egyenként reagált Rákay vádjaira, erről itt olvashat. „Autoriter vezetők elleni fellépés és a demokrácia leépítése elleni küzdelem nem pártpolitikai kampány, sem az amerikai, sem a magyar szabályok szerint. Mi azt sosem állítottuk, hogy ne Orbán és más aspiráns, aktuális diktátorok ellen küzdenénk minden erőnkkel” – fogalmazott az Action for Democracy vezetője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!