És hogy állunk az Önök erkölcsével? – tette fel a kérdést Kepes András Pintér Sándoréknak

2022. december 2. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

„Maguk ellen fordították a fiatalokat, a tanárokat és a szülőket. Valóban úgy gondolják, hogy a válság megoldásának az a módja, hogy közös gondolkodás helyett fenyegetik, megfélemlítik, kirugdossák azokat, akik figyelmeztetni szeretnék önöket a gondokra, akik készek lennének közös megoldást találni a problémákra?” – teszi fel a kérdést Kepes András író Facebook-posztjában, amiben a közoktatásban történt újabb kirúgásokra is reagált.

Posztjában Kepes leírta, hogy a polgárok azért fizetnek adót, hogy az állam mindenki számára elérhető, színvonalas egészségügyet, oktatást, szociális hálót működtessen. Hozzátette: a feladatokért felelős vezetők többmilliós fizetését is az állampolgárok fizetik. Majd feltette a kérdést:

„Miniszter úr, államtitkár úr, tankerületi vezető hölgyek és urak, úgy érzik, hogy eredményesen dolgoznak? Nem látják, hogy az Önök lépései nyomán immár iskolák tucatjaiban bénult meg az oktatás?”

Kepes András szerint nem a tanárok erkölcsét kéne firtatni, hanem azokét, akik „képtelenek elvégezni a feladatukat, mégis felveszik a fizetésüket”. Az író szerint az, aki érintett vagy követei a hazai híreket, tisztában van azzal, hogy a hazai közoktatás soha nem látott válsággal küzd. „Az erőszakkal elért győzelem egyébként sem ér többet egy vereségnél, mert csupán ideig-óráig tart, és szégyen követi!” – zárja sorait Kepes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!