Dühös volt a zebrán áthaladó gyalogos fiúkra a sofőr, könnyű testi sértés lett belőle

2022. december 2. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a több mint egy év után lezárt nyomozás szerint szidalmazott és megtámadott két fiatalt, akik átkeltek a zebrán – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

Az ügyészség szerint a 49 éves teherautó sofőr tavaly augusztus 3-án Salgótarján belvárosában autójával egy zebrához ért, amelyen két kamaszkorú gyerek kelt át. A férfi azonban későn vette észre őket – noha a fiatalok úgy indultak át az úttesten, hogy egy autó már megállt a zebra előtt –, így „hirtelen fékezett, dudált és szitkozódással jelezte nekik a veszélyes közúti helyzetről kialakult véleményét”.

A közlemény a folytatást is eufemisztikusan írta le: „A két kamasz kérdő kézjellel válaszolt, erre a sofőr a járdán gyalogló sértettek mellett haladva, a lehúzott ablakon keresztül tovább szidta őket. Mivel a fiatalok figyelmen kívül hagyták a szidalmakat, a sofőr ingerültsége fokozódott. Azért, hogy számonkérje őket, a járművéből kiszállt, és kiabálva sietett a járdán sétáló két fiú elé.”

„Felakasztalak benneteket és megöllek titeket, ha még egyszer ilyet csináltok!” – kiabálta a férfi, az egyik gyereket ruhájánál fogva megrángatva. A férfi ellen az ügyészség garázdaság vétsége, valamint a könnyebb sérüléseket elszenvedett egyik fiatal magánindítványára könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést a büntetlen előéletű férfival szemben, valamint fizettesse meg vele a 36 916 forint bűnügyi költséget is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!