Novák Katalin hivatala 185 millióért vásárol új autókat

2022. december 01. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan új járműflottával utazhat majd Novák Katalin, miután a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az elmúlt három hónapban összesen 12 gépjármű vásárlására írt ki tendert, írja az Átlátszó. A közbeszerzési eljárásokat kivétel nélkül a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. nyerte összesen nettó 185 768 538 forintért.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerre feltöltött dokumentumok szerint az új flottában lesz:

A lap szerint a kiírások különösebb kritériumokat nem határoztak meg, többnyire automata váltós, benzines, összkerék-meghajtású, ha nem új, akkor keveset futott járművek beszerzését írták elő, egy esetben fekete metál vagy gyöngyház színnel. Az esőérzékelős ablaktörlőért vagy épp a parkolást segítő rendszerért pluszpontokat kaphattak a jelentkezők.

A hét elején írtunk arról, hogy csaknem 280 millió forintért újították fel a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciát, mielőtt Novák Katalin beköltözött a családjával. Megújult például az alagsori moziszoba: új eszközöket vásároltak, kialakították a megfelelő elektromos hálózatot, a mennyezetre pedig projektor, hangáteresztő vetítővászon került.

A kivitelezők mindenre gondoltak, a beépített tölgyszekrénybe még borhűtőt is tettek. Az elnöki rezidencián a szerződés szerint egy kisebb sminkszobát is létrehoztak, valamint kialakítottak egy hangszigetelt zeneszobát is.

(Átlátszó.hu)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!