Mozit, smink- és zeneszobát is kapott Novák Katalin az elnöki rezidenciában

2022. november 29. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem 280 millió forintért újították fel a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciát, mielőtt Novák Katalin beköltözött a családjával – írja az Rtl.hu.

A laphoz eljutott szerződés szerint megújult például az alagsori moziszoba: új eszközöket vásároltak, kialakították a megfelelő elektromos hálózatot, a mennyezetre pedig projektor, hangáteresztő vetítővászon került. A kivitelezők mindenre gondoltak, a beépített tölgyszekrénybe még borhűtőt is tettek.

Az elnöki rezidencián a szerződés szerint egy kisebb sminkszobát is létrehoztak, valamint kialakítottak egy hangszigetelt zeneszobát. Emellett az épület több pontján is megújult a burkolat, és a ház mellett a kert egy részét is rendbe tették. Építettek például egy kutyakennelt, és elbontották a korábbi játszóteret. A felújításra az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a szintén állami tulajdonban lévő Kiving Kft.-vel szerződött.

Az Rtl.hu cikke szerint Áder János beköltözése előtt is felújították a rezidenciát, akkor 38,5 millió forintot költöttek erre. A volt köztársasági elnök egyébként nem költözött messzire, egy Béla király úti, 720 négyzetméteres, liftes villát kapott az államtól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!