Tiltakozik az újbudai ellenzék, amiért a polgármester Molnár Gyulát nevezte ki kabinetvezetőnek

2022. november 30. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

Levelet küldtek a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és az MSZP újbudai képviselői László Imre polgármesternek, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a DK-s politikus Molnár Gyulát kabinetvezetőnek, Lakos Imrét pedig kabinetvezető-helyettesnek nevezte ki.

László Imre hétfőn délután jelentette be a Facebookon, hogy elindul a 2024-es önkormányzati választáson, ehhez kérte fel a korábbi újbudai polgármestert, Molnár Gyulát. Az ellenzéki pártok képviselői emiatt küldtek közös levelet László Imrének, mert szerintük az újbudaiak nem a 2010 előtti időkre szavaztak.

„A szóban forgó döntésedhez azonban mi nem tudjuk és nem is akarjuk a nevünket adni, annak felelősségében osztozni” – olvasható abban a levélben, amelyet az ellenzéki pártok képviselői közösen küldtek el László Imrének. Arra kérték a polgármestert, hogy gondolja meg a lépését.

„Amennyiben ezt a kérésünket nem tudod vagy nem akarod megfontolni, kénytelenek leszünk a nyilvánossághoz fordulni. Emellett azt is szeretnénk jelezni, hogy ebben az esetben a polgármester mögött álló testületi többség biztosítását már a decemberi ülésen sem tudjuk garantálni”

– írták.

A levelet, amit Orosz Anna, a Momentum képviselője a Facebookra is kiposztolt, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és az MSZP képviselői is aláírták, és szerepel az aláírók között a DK-s Rádi Károly önkormányzati képviselő is.

Molnár Gyula, Újbuda korábbi polgármestere májusban lépett be a Demokratikus Koalícióba, hogy hogyan jutott el idáig, arról itt írtunk részletesen. Molnár Gyula a rendszerváltás óta meghatározó tagja volt az MSZP-nek, az elmúlt három évtizedben több magas tisztséget is betöltött a pártban: a kilencvenes évek végén alelnök, később budapesti elnök volt, 2016 és 2018 között pedig az MSZP elnöke volt. 2021-ben aztán az MSZP kizárta, mert az erről kiadott körlevél szerint „súlyosan megsértette az MSZP integritását és a kongresszus által elfogadott stratégiáját”, amikor „személyes döntést hozott, és a DK-frakciót választotta”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!