Az agrárminiszter szerint azért van hiány az ársapkás termékekből, mert az emberek bespájzolnak

2022. november 30. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több boltban számítanak hiánynak a hatósági áras termékek. Cukor, tej és olaj sincs elég. Nagy István agrárminiszter arról beszélt az InfoRádióban, hogy a kialakuló hiányról sok esetben leginkább maguk a vásárlók tehetnek – számolt be az RTL Híradó.

A RTL-nek nyilatkozó boltosok szinte lehetetlen ársapkás termékekhez jutni, vagy ha igen, akkor csak sokkal drágábban, mint amennyiért árulhatják. De a vásárlók is panaszkodnak. Különösen nagy hiányt jelent az ünnepek előtt néhány héttel a cukor. Az agrárminiszter szerint azonban azért nincs elég az ársapkás termékekből, mert az emberek „bespájzolnak”.

„Ha van egy ársapkás termékből – kristálycukorból – ott a polcon, akkor ha valamikor egy kilót vettünk, akkor most kettőt veszünk, mert biztos, ami biztos, vagy vegyünk egy zsugorral, mert az nem romlik meg, jó lesz ott a spájzban, majd eláll, és akkor rögtön nem jut már a másik két szomszédnak”

– mondta Nagy István az InfoRádióban.

A miniszter hozzátette, hogy az élelmiszerár-drágulás azért tűnik magasnak Magyarországon, mert alacsonyak voltak az árak. „Mivel túl mélyről indult a magyar élelmiszerár-emelkedés, ez most 40 százalék” – mondta. De arról is szólt Nagy István, hogy olyan nem fordulhat elő, hogy több napon át ne lehessen kapni egy terméket.

Azzal, hogy milyen szintű hiány van az ársapkás cukorból a boltokban, azzal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!