Hatvanas táblánál 219-cel mértek be egy autóst a borsodi rendőrök

2022. november 30. – 18:23

Másolás

Vágólapra másolva

A megengedett sebesség 3,65-szeresével száguldott egy autós Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfőn. Mozgó ellenőrzést végeztek a járőrök a 37-es főúton, és a traffipax 219-et mutatott egy olyan szakaszon, ahol 60 km/óra volt a sebességhatár, írja a Police.hu. A sofőrre a legmagasabb közigazgatási bírságot szabták ki, 300 ezer forintot kell fizetnie.

Az MTI hétfői híre szerint Újharagod és Bekecs között is négysávos lett a 37-es út, így már Miskolctól egészen Szerencsig elkészült a fejlesztés. A beruházás utolsó fázisa december 9-ig hófogó kerítések hálók telepítésével, burkolatfestéssel folytatódik, és elkezdődtek a műszaki átadás-átvételi folyamatok.

A teljes befejezés 2023 áprilisára várható, addig ez az útszakasz munkaterület marad, így a kétszer két sávos megnyitás után is korlátozzák a sebességet.

Évente 22-24 milliárd forint bírságot fizet a magyar államkasszába az az 500-600 ezer gyorshajtó, akik beleszaladnak egy-egy rendőrségi traffipaxos ellenőrzésbe, vagy a megengedettnél nagyobb sebességgel haladnak át egy VÉDA-kapu alatt. A jogszabály toleranciája miatt több tízezer valódi gyorshajtó ússza meg a büntetést, a megállításos ellenőrzésekből túl kevés van, ráadásul a tragikus baleseteket elemezve kiderült, hogy sokkal többször lépik át az okozók a sebességkorlátozást, mint hittük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!