Ismét állandó személyi védelmet kap a Kúria elnöke

2022. november 29. – 09:32

Ismét állandó személyi védelmet kap a Kúria elnöke
Varga Zsolt András, még a Kúria elnökjelöltjeként vett részt az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén a Parlament Delegációs termében 2020. október 8-án – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Kibővítette Orbán Viktor a védett személyek névsorát, ismét állandó védelmet kap a Kúria elnöke. 2021 januárjától szüntették meg Varga Zs. személyi védelmét, mostantól azonban ismét minden lépését a Készenléti Rendőrség vigyázza. A kormányrendeletet hétfő este tették közzé a Magyar Közlönyben.

A Kúria elnökén kívül állandó védelmet kap még Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, valamint Polt Péter legfőbb ügyész.

A Hvg.hu cikke szerint az államfőre, a miniszterelnökre, a külügyminiszterre és a legfőbb ügyészre a Terrorelhárítási Központ (TEK) vigyáz, a Kúria és az Alkotmánybíróság elnökére a Készenléti Rendőrség. Ők ideiglenesen le is mondhatnak a védelemről, ezt írásban kell jelezniük Pintér Sándor felé.

A védelem kiterjed a velük közös háztartásban élő házastársukra és gyermekükre is, és őrök állnak a lakhelyüknél, munkahelyüknél is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!