Lekapcsoltak két madámot az V. kerületben

2022. november 28. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 53 és egy 56 éves nő, valamint az utóbbi élettársa ellen, akik mások, köztük kiskorúak prostitúciós tevékenységéből tartatták ki magukat. A vádirat szerint a két nő és egyikük élettársa, egy férfi két éven át, 2019-ben és 2020-ban abból élt, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő nők és kiskorú lányok prostitúciós tevékenységét felügyelték, és irányították az V. kerületben. A prostitúciót végző nőknek a megkeresett pénz előre meghatározott részét ún. „helypénz” vagy „madámpénz” címén kellett fizetniük, ügyfeleik jellemzően belvárosi szállodák külföldi vendégei voltak.

Az egyik nő élettársa, egy 56 éves férfi, rendszeresen, telefonon keresztül beszámoltatta a párját arról, hogy az adott napon melyik prostituált dolgozik, és abból mennyi bevétel jön. A két madám és az egyikük élettársa összesen 9 nő, köztük egy kiskorú lány kizsákmányolásában vett részt. A vádirat szerint volt olyan, aki gyermekotthonból szökött el és kezdett prostitúcióba, illetve a vádlottaknak voltak olyan társaik is, akik a saját, érzelmileg kihasznált párjaikat ajánlották fel prostitúcióra, az ő bűntársaik ellen elkülönített büntetőeljárás folyik.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben minősített emberkereskedelem bűntette, kitartottság, üzletszerű kerítés, gyermekprostitúció kihasználása miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és velük szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A két nő bűnügyi felügyelet alatt áll, a férfi más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Korábban a Telexen is írtunk arról, hogyan kerülnek a magyar lányok a gyermekprostitúcióba, és mi történik a prostitúció után.

Ha valaki emberkereskedelemmel kapcsolatos jeleket észlel a környezetében, hívja a rendőrséget, az Országos Kríziskezelő Információs Telefonszámot: +36-80/205-520, vagy a Baptista Szeretetszolgálatot: +36-1-381-0084.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!