Bajban a speciális igényű gyerekekkel foglalkozó Rózsaház Iskola az elszálló energiaárak miatt

2022. november 26. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

A megnövekedett energiaköltségek miatt támogatást gyűjt a Rózsaház Iskola nevű intézmény, ahol értelmi fogyatékossággal, Down-szindrómával, autizmus spektrumzavarral, viselkedési-, pszichés- és egyéb fejlődési zavarral, beszédfogyatékossággal élő gyerekekkel foglalkoznak.

Az iskola működése több mint 20 millió forintba kerül havonta, de a költségeket nem fedezi az állami normatíva.

Még 900 ezer forintra van szükség ahhoz, hogy fenn tudjanak maradni, ehhez keresnek rendszeres támogatókat.

„Az elmúlt években minden követ megmozgattunk, hogy fennmaradjon ez a varázslatos hely. Szülők, rokonok, rengeteg barát és ismeretlenek álltak már mellénk. Egyre önellátóbbak lettünk, de az elmúlt időszak eseményei iskolánk helyzetét szinte ellehetetlenítették. Segíts, hogy gyermekeink a megnövekedett energiaárak és egyéb költségek ellenére is a Rózsaház Iskolában folytathassák tanulmányaikat!” – írják honlapjukon.

Az iskolát – ami magát az ország egyetlen gyógypedagógiai Waldorf iskolájának nevezi – 2019-ben alapították, több mint 30 speciális igényű gyerek jár hozzájuk, szeptemberben indították a negyedik évfolyamot.

A Rózsaház Iskola esete nem egyedülálló, a megnövekedett energiaárak miatt rengeteg civil szervezet kerülhet bajba: köztük olyanok is, amelyek például sérült vagy hátrányos helyzetben lévő gyerekeknek segítenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!