24-en jelentkeztek az új korrupcióüldöző hatóságot ellenőrző munkacsoportba

2022. november 25. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

A korrupció elleni küzdelem jegyében létrehozott Integritás Hatóság pénteki közleménye szerint a megadott határidőig 24-en pályáztak, hogy részt vegyenek úgynevezett Korrupcióellenes Munkacsoportban, ami az IH munkáját fogja majd felügyelni.

A közlemény szerint a november 24. éjfélig beérkezett pályázatok feldolgozása és értékelés a pénteki napon megkezdődött, hogy a december 1-ig kiválasszák a munkacsoport azon tíz tagját, akik nem kormányzati szereplők.

Hogy kik pályáztak, azt később fogják közölni. Amit erről lehet tudni, hogy némi rágódás után több ismert szervezet, köztük a Transparency International Magyarország koordináltan, másokkal együttműködve jelentkezett a munkacsoportba. A munkacsoport elvileg december 15-én tartja majd első ülését.

Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy vajon Patyomkin-intézmény, vagy valódi korrupcióellenes fegyver lesz az új hatóságból.

Az Integritás Hatóság vezetőit november 4-én nevezték ki, az alakuló ülést november 18-én tartották. Ennek ellenére az ellenzéki pártokat és a sajtót zárt ajtók fogadták a hatóság címén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!