A V4-ektől kért pénzt Orbán a déli határvédelemre

2022. november 24. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyarország speciális helyzetben van. Mi vagyunk az egyetlen ország Európában, amelynek egyszerre két migránsválsággal kell megküzdenie” – írta ki Orbán Viktor csütörtök délután Facebook-oldalára a kassai V4-csúcs első tárgyalása után. A miniszterelnök szerint ezért két oldalról is pénzügyi támogatásra van szükség.

Orbán szerint a visegrádi országokba érkező ukrán menekültek nagy száma miatt

„fair igény a V4-ek részéről, hogy az Unió is vállaljon ebből a teherből valamennyit”.

Orbán szerint ezenkívül az is nagy terhet ró Magyarországra, hogy a délről érkező migránsokat meg kell állítani. Erre a célra „Szerbiával és Ausztriával közösen létrehoztunk egy új formációt, amelynek az a célja, hogy segítsük egymást a határvédelemben”.

Orbán szerint ez a hármas szövetség az északmacedón–szerb határon próbálja majd a jövőben megállítani a migránsokat, erre a célra pedig pénzt kért a V4-es kollégáitól. Erről azt írja:

„Pozitív választ kaptam, ezért a következő, Bécsben esedékes hármas találkozón azt fogom javasolni a szerb elnöknek és az osztrák kancellárnak, hogy fogadjuk el azokat a felajánlásokat, amelyeket Csehország, Szlovákia és Lengyelország tett a déli határok védelme érdekében.”

A kassai tárgyalás utáni sajtótájékoztatóról ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!