Jakab Péter Majkának: Én már otthagytam a Jobbikot, de te még mindig a TV2-t tolod

2022. november 24. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú bejegyzésben bukott ki Majka nemrég a Facebookon azután, hogy sorra kapta a kritikákat Azt beszélik a városbancímű, Molnár Tamással közös dalára. Majkát többek között azért bírálták, mert korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternél járt, és azért is, mert úgy kritizálja a rendszert, hogy közben már hosszú ideje a kormánypárti kötődésű TV2 arca. A klipet amúgy mostanra 3,1 milliószor nézték meg a YouTube-on.

Jakab–Majka round 1

Jakab a klip megjelenése után üzent Majkának a Facebookon, miután a dalban elhangzik a parizerezés is, ami korábban összeforrott Jakabbal. Egyebek mellett azt írta neki, hogy „tudod, én megválogattam mindig a barátaimat is. Neked Szijjártó Peti a barátod, én ki nem állhatom ezt az embert, például azért, mert a kínai lélegeztetőgépekből is bizniszt csinált. És azt, aki bizniszt csinál a magyar emberek problémájából, azt én nem legitimálom, a barátságommal sem. Nem pózolok vele, inkább pózolok akkor parizerrel, hogy a szavaiddal éljek.”

Jakab–Majka round 2

Erre reagálva Majka azt írta, hogy másfél évvel ezelőtt találkozott Szijjártóval, amúgy soha nem részesült pluszjuttatásban emiatt, és elmondta neki, hogy a járvány miatt bajban van az iparág, amiben dolgozik. „Ha egy kompetens emberrel leülünk beszélgetni, hogy milyen megoldást tudna javasolni arra, hogy ne veszítsék el azok az emberek a munkájukat, akik a közvetlen munkatársaim, akkor az mindjárt a cinkosunká válik vagy barátommá lép elő? Sajnos a magyar közgondolkodás szerint igen.. Jószándékkal mentem el, és azonnal megbélyegeztek. De tanultam belőle..”

Aztán úgy folytatta, hogy Jakabot szerinte az nem zavarja, hogy „annak a pártnak az érdekeit képviseli, sőt vezette, elnökölte, akiknek tagjai vállaltan rasszista, antiszemita kijelentéseket tesznek, megkérdőjelezik a holokausztot vagy akár a múltban szélsőséges félkatonai szervezeteket pénzeltek. Különösen visszás ez onnan nézve, hogy Jakab Peter felmenői közt vannak zsidószármazású emberek, és az pedig egyenesen sokkoló, hogy Jakab Peter kéz a kézben jár olyan »elvtársakkal«, akik holokamuznak, miközben Jakab Peter dédapja egy Auschwitzi haláltáborban halt meg.”

Jakab–Majka round 3

Jakab erre most azt írta a Facebookon, hogy ő már kilépett a Jobbikból, amikor úgy érezte, hogy összejátszanak a Fidesszel, ellenben Majka még mindig a TV2-nél dolgozik, amivel akarata ellenére is a Fidesz propagandáját népszerűsíti.

„Szóval én azt hiszem példát mutattam. Otthagytam a Jobbikot, hogy egy jobb Magyarországot építhessek azokkal, akiknek valóban elegük van a rendszerből, és nemcsak énekelnek róla. Most te jössz. Mert a dalod tényleg jó, de amíg te is a rendszert szolgálod, valójában ez a dal sem több, mint a színházadban díszlet.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!