Majka: Semmi közöm ahhoz, ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket

2022. november 21. – 10:02

Majka: Semmi közöm ahhoz, ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket
Fotó: YouTube/Majka

Másolás

Vágólapra másolva

A felkapott Majka-slágerekhez hasonlóan már pár nap alatt is nagyot futott Majoros Péter Majka és Molnár Tamás (korábbi Anti Fitness Club) közös dala, az Azt beszélik a városban: hétfő reggelre már 2,2 milliószor nézték meg a YouTube-on. Ebben kiöregedett komcsikról, ereszen lecsúszó kamukeresztényről is énekel Majka, de szóba kerül benne a vadászkiállítás is, mint kiderült, azért, mert már több mint egy éve írta meg a dalszöveget, épp akkortájt. Kijönni nem akart vele a választások előtt, „nehogy elfogultsággal vádoljanak bennünket egyik vagy másik oldal iránt. A másik ok, hogy még nem volt olyan állapotban a dal, hogy ki tudjuk adni” – mondta a Blikknek. Ezután kérte fel Molnár Tamást, hogy írjon hozzá egy refrént ő is, aztán mivel mindkettőt jónak tartották, végül mindkettő benne maradt.

Majkát kérdezték arról is, gondolt-e arra, hogy szerencsés-e, ha nyíltan beleáll közéleti témákba. Erre az válaszolta: „Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat, a saját művészetemet. Ha azon gondolkodnék, miként írjak meg úgy egy dalt, hogy az tessen, másoknak és ne tapintsak senkinek az elevenére, akkor nagy baj lenne. Pont azért született ez a dal, hogy ilyesmin ne kelljen gondolkodni.”

Az előadó tizenhét éve dolgozik a kormányközeli tulajdonú TV2-vel többnyire műsorvezetőként, fel is merült, ebben a kontextusban vajon hogyan veszi ki magát a dala. Azt mondta, nem állt be soha semmilyen politikai oldal mögé, nem is érdekelte soha, ki a csatorna tulajdonosa éppen.

„Én soha nem népszerűsítettem egy pártot sem, és nem is fogok. Tény, hogy vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetértek, de bőven akadnak olyan ügyek is, például a vadászkiállítás és az ereszen lecsúszás, amelyek mélységesen felháborítanak, és nem tudok velük azonosulni. Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál” – reagált a kormányközeli TV2-s kritikákra Majka, aki szerint neki semmi köze ahhoz, „ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket.”

Azt már nem fejtegették tovább, hogy ez tágabb kontextusban vagy képernyősök esetén (emberek, akiknek az arcával a csatornát azonosítják) hogyan értelmezhető, de azt még azért hozzáfűzte, hogy szerinte „sokan dolgoznak ma Magyarországon olyan munkahelyen, aminek a tulajdonosi köre egyik vagy másik oldalhoz tartozik, de ez nem azt jelenti, hogy az illetőnek elkötelezettnek kellene lennie az adott politikai oldal felé.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!