Meglepő: attól is függ a parlamenti ülésterem hőmérséklete, hogy épp hányan vannak benn

2022. november 23. – 21:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Az ülésterem hőmérsékletét nyilván befolyásolhatja az a tényező is, hogy egy légtérben hány ember tartózkodik” – írta a parlament sajtóirodája az RTL Híradó kérdéseire. A csatorna munkatársai azért fordultak a sajtóirodához, mert Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke néhány napja hőmérővel jár a parlamentbe, és a képviselőkkel teli ülésteremben 23 Celsius-fokot is mért.

Jakab szerint ha a gyerekeknek az iskolában 18 fokban kell tanulniuk, a parlamentben se legyen melegebb. Az RTL megkérdezte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is a dologról, szerintük jobb lenne az iskolában is a 23 fok, ugyanis ez az ideális a munkavégzéshez.

Fotó: Jakab Péter / Facebook
Fotó: Jakab Péter / Facebook

A parlamenti sajtóiroda szerint ők a vonatkozó jogszabályok szerint 18 fokos átlaghőmérsékletet biztosítanak az Országgyűlés épületében, ezt felfűtési és lehűtési ciklusok időzítésével tudják elérni. Emellett viszont az is befolyásolhatja, hogy az épület bizonyos pontjain mennyire van meleg, hogy hány ember tartózkodik az adott légtérben.

Ezt egyébként némileg Jakab saját mérései is bizonyítják, amikor sokan voltak az ülésteremben, 23 fokot mért, amikor kevesebben, akkor meg csak 21 és felet. Csoda.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!