Felmondott a Napi.hu főszerkesztő-helyettese néhány héttel a főszerkesztő távozása után

2022. november 23. – 13:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beadta a felmondását Szabó Dániel, a Napi.hu főszerkesztő-helyettese, épp egy hónappal azután, hogy távozott a lap főszerkesztője, Domokos László. „Több mint egy hónapja (és három emelettel feljebb) félrerántották a kormányt, amivel egy olyan kanyart vett ez a történet, hogy azzal semmilyen szinten nem tudtam megbékélni. A bizalmam elfogyott, a szakmai álláspontom mindenben eltért attól, amit hallottam, emberileg pedig érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartottam azt, hogyan történnek a dolgok” – írja Facebook-posztjában Szabó Dániel.

A Telex információi szerint az Indamédiához tartozó lap 15 fős szerkesztőségéből ketten mondtak fel, hat embertől pedig megválik a Napi.hu, valamint alig néhány nappal bemutatkozása után távozik az újonnan kinevezett tartalomigazgató, Illisz László is.

Az még szeptember elején derült ki, hogy több átalakítás is történik az Indexet is kiadó Indamédia háza táján, ennek egyik eleme volt, hogy összevonják a Napi.hu-t az Index gazdasági rovatával. Akkor még arról volt szó, hogy a gazdasági szerkesztőséget a Napi.hu jelenlegi főszerkesztője, Domokos László irányítja majd.

Kerestük az Indamédiát, hogy megtudjuk, valóban felmentését kérte-e Illisz László, és hogy igaz-e, hogy Németh Tamást kérték fel főszerkesztőnek.

Frissítés – Befutott az Indamédia válasza:

„Az Indamedia Csoport az új tartalmi koncepció megvalósítása kapcsán a szerkesztőség működésének teljes körű átszervezéséről döntött – ennek keretében történt a hat munkatárs szerződésének felbontása” – jelentette be közleményben Ziegler Gábor, az Indamedia Network vezérigazgatója. „A Napi.hu zavartalan és színvonalas működése továbbra is biztosított” – tette hozzá.

Az Indamedia Csoport a közelmúltban jelentette be gazdasági magazinja, a Napi.hu
tartalmi és formai megújítását, áll a cég közleményében. A lap átalakítása kapcsán a tartalmi stratégia megalkotása, valamint az ezt támogató hatékony szerkesztőségi munka kialakítása volt az elsődleges feladat. Ennek megszervezésével üzlet- és tartalomfejlesztési igazgatóként Illisz Lászlót bízta meg a cégcsoport, aki egészségi állapotára hivatkozással felmentését kérte.

Illisz László távozását követően az Indamedia Csoport igazgatósága a szerkesztőségi feladatok átszervezéséről határozott. Ennek megfelelően az átalakítás stratégiai szinten továbbra is Mucsányi Marianna, az Indamedia Csoport tartalomfejlesztésért felelős vezetőjének irányítása mellett folytatódik.

A lap megbízott főszerkesztői feladatainak ellátására az Indamédia Németh Tamást kérte fel, aki korábban, többek között az Index, a Világgazdaság, valamint a Hír TV munkatársa volt. Szabó Dániel és Vámosi Ágoston korábban kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését, amit a vezetőség elfogadott. A szerkesztőség hat munkatársával pedig – a megújult tartalmi koncepció figyelembevételével – az Indamedia kezdeményezte szerződésük felbontását.

A Telex.hu szerkesztőségének tagjai 2020. július végén mondtak fel az Index.hu-nál, mert nem látták tovább biztosítva a lap független működését. A Telex.hu a felmondásunk után olvasói támogatásokból jöhetett létre, és így tud igazán függetlenül, korrekten működni. Kattintson ide, támogassa ön is a független sajtót és a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!