Lázár János kitart amellett, hogy szerinte Brüsszelben sok kokainon élő „úriember” dolgozik

2022. november 22. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János építési és közlekedési miniszter kitart amellett, hogy Brüsszelben szerinte sok tisztségviselő kokainon él. A 444.hu egy újbudai fórum előtt beszélt a miniszterrel, aki azt mondta:

„Elég sok ilyen embert láttam, amikor kijártam Brüsszelbe tárgyalni, azóta rosszabb a helyzet.”

Lázár eredetileg az augusztus végén tartott Tranzit fesztiválon a jogállamisági feltételek teljesítéséhez kötött uniós pénzek kapcsán beszélt arról, hogy amikor Navracsics Tibor kint tárgyal, akkor „ezek a kedves, fiatal, kokainon élő brüsszeli úriemberek azt kérik tőlünk, hogy köpjünk föl, álljunk alá, és akkor így majd kapunk pénzt”. (Lázár azt is mondta Navracsics tárgyalópartnereiről, hogy „gazemberek”.)

Lázártól a 444.hu azt kérdezte, honnan tudja, hogy kokainoznak Brüsszelben. Erre ő azt felelte, ő maga soha nem szívott kokaint, így tapasztalatból nem tudja ezt mondani. Ennek eldöntését azokra bízza, akik használnak ilyet, már láttak ilyet, ők ezt el tudják dönteni.

A rövid interjúban szó van arról is, hogy Palkovics László távozása után a közlekedési terület hozzá kerül, Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár pedig azonnal lemondott, amint kiderült, hogy ezt a szektort innentől Lázár fogja felügyelni. A miniszter erre azt mondta: „Azt, hogy én mit szeretnék, azt tőlem senki nem kérdezte meg, meg nem is várta meg, úgy látom.” Lázár szerint neki Vitézyvel nem volt soha semmilyen konfliktusa.

A miniszter igyekezett tisztázni, hogy a Tranzit fesztiválon nem a szeptemberben lemondott Süli Jánosra célzott, amikor ősbűnnek nevezte a paksi bővítés csúszását. Arra a kérdésre, hogy ki hibázott, Lázár azt mondta: „valószínű mindenki”, mivel a beruházás előkészítése már 15-20 éve tervbe van véve, és még mindig nem történt semmi. Az építkezésnek jövőre kell felpörögnie.

Szó volt még a Budapesten épülő atlétikai stadionról, ami Lázár szerint a 238 milliárdos árnál már nem lesz drágább, és a miniszter nem tart attól, hogy az atlétikai világbajnokság után ne tudnák kihasználni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!