Kiterjesztik a rezsicsökkentést azokra az állami és önkormányzati bérházakra is, amik nem társasházak

2022. november 21. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak – mondta Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, írja az MTI.

Láng Zsolt a közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos azt mondta, hogy a VIII., IX., XIII. és XIV. kerületben vannak olyan állami és önkormányzati tulajdonban lévő bérlakások, ahol nincsenek külön mérőórák, így az ott élő családok nem a lakossági fogyasztásnak megfelelő árat fizetik. Mikor a vidéki önkormányzatok hasonló helyzetéről kérdezték, azt mondta: „vidéki önkormányzatok részéről ilyen probléma nem jelentkezett egyelőre, de ha megtörténik, akkor ez a rendelet rájuk is vonatkozik majd.”

Az új szabályozást visszamenőleges hatállyal, augusztus elsejétől vezetik be, így amikor az érintett házak leigazolják a működési elvüket, akkor visszamenőleg lesz lehetőség elkészíteni az elszámolást.

Korábban megírtuk, hogy az elszámolási zavar csak két budapesti kerületben nyolcszáz önkormányzati lakást érint. A ferencvárosi önkormányzat a szolgáltatótól korábban azt a tájékoztatást kapta, hogy

„mivel a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő lakóház nem a 259/2022. kormányrendelet által előírt társasház vagy lakásszövetkezet, a lakások számát nem fogják figyelembe venni. Egy-egy ház, amelyben akár 68 lakás is található, csak egy mérési pontnak – egy lakásnak – megfelelő kedvezményes gázra jogosult.”

Úgy tűnik, ezt az adminisztratív hibát orvosolják most a rezsicsökkentés kiterjesztésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!