Időközi választás: Kétharmados Fidesz-győzelem Kenderesen

2022. november 20. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Négy településen tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap. Kenderesen legyőzte a fideszes jelölt az eddigi polgármestert, Siójuton újrázni tudott a polgármester a képviselő-testület feloszlatása után. Babarcon szeretnek szavazni: egy jelölt indult, de negyven százalék felett volt a részvétel.

Augusztus közepén feloszlatta magát a képviselő-testület a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen, mert a polgármester szerint nehezen tudtak együtt dolgozni a képviselők, és adósságrendezési eljárás megindítására okot adó helyzet állt elő.

Az időközi választáson polgármesteri székért négyen, a hat képviselői helyért pedig 21-en szálltak versenybe.

Kétharmados győzelmet aratott a Fidesz polgármesterjelöltje, Barabásné Forgács Edit.

Jóval több mint kétszer annyi szavazatot (1104) kapott, mint a három másik jelölt összesen (493). A 2019-es választáson győztes független Bogdán Péter csak második lett.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Barabásné Forgács Edit, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Kenderesen – Fotó: F. Kovács Sándor / Facebook
F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Barabásné Forgács Edit, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Kenderesen – Fotó: F. Kovács Sándor / Facebook

Ugyancsak feloszlott a képviselő-testület a Somogy megyei Siójuton. Ismét Balassáné Ujvári Zsuzsanna független jelölt nyerte a polgármester-választást. Míg 2019-ben 110 voksot kapott, most 192-en szavaztak rá.

Szeptemberben nyugdíjba vonult Pécsi Sándor, Babarc polgármestere, aki 1994 óta vezette a Baranya megyei települést. A polgármesteri címért csak egy jelölt indult, Hárich József, aki nem meglepő módon meg is nyerte az időközi választást. A demokrácia ünnepe volt a faluban, hiszen a választásra jogosultak (592 fő) több mint 40 százaléka, 241 ember elment voksolni, és 240-en érvényes szavazatot adtak le. Ez rendkívül magas számnak számít egy időközi választáson, ahol csak egy jelölt van a szavazólapon.

A Heves megyei Boldogon is választottak vasárnap. Az eredmény még nincs fent a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!