Független benzinkutasok: A vidéki lakosság, a gazdálkodók ellátása a tét

2022. november 18. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) megdöbbent a Mol csütörtöki bejelentésén, hogy a vállalat nem lát több száz kis benzinkutat, és azonnali felülvizsgálatot kérnek Hernádi Zsolt elnöktől.

„Nem fogadható el, hogy egy nyilvánvalóan stratégiai vállalat ellátásbiztonságra hivatkozva szünteti meg több száz partnere (még ha kényszerből is) ellátását, egyben sok vidéki körzet teljes ellátásbiztonságát is felrúgva. Nem a kényszerű partnerek megélhetése a tét, hanem az ország ellátása. Nem a nagyvárosok számtalan benzinkútjának ellátása a tét, hanem a vidéki lakosság, a gazdálkodók ellátása” – jelentette ki közleményben a szervezet elnöke, Egri Gábor.

A Mol azt állította, hogy a szállítások felfüggesztése csupán az összes magyarországi benzinkút körülbelül 10 százalékát érinti. Az FBSZ szerint ugyanakkor az intézkedés 258 magyar, többnyire családi kisvállalkozást érint, és mintegy 400 benzinkutat, Magyarország benzinkútjainak 20 százalékát hozza kilátástalan helyzetbe.

„Tudjuk, hogy az Önök álláspontja szerint csak szerződéskötési kötelezettségük van velünk szemben, ellátási kötelezettségüket tagadják, azonban szeretnénk emlékeztetni, hogy a szerződés fogalma mást jelent, mint ahogy ahhoz sem férhet kétség, milyen szándék vezette a jogalkotókat” – reflektált a Molnak Egri.

Orbán Viktornak külön közleményt címeztek, felhívják a miniszterelnök figyelmét arra, hogy az ország ellátásának biztosítása, magyar családi vállalkozások és az alkalmazottak családjainak megélhetése nem válhat egy magánvállalat érdekeinek játékszerévé. A magyar családok ezreinek megélhetését veszi el egy hatalmas nyereséget elérő részvénytársaság, törvényi ellátási kötelezettségét semmibe véve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!